Teknik

Vi är passivt aggressiva.

Solatube M74

Solatube 750DS

Solatube 290DS och 160DS

Dagsljussystem utformade med passiv teknik

På Solatube International designar vi avsiktligt våra dagsljussystem med passiv optisk teknik för att avsevärt minska systemkostnader och underhåll. Vi har också tillbringat de senaste 30 åren med att finslipa denna teknik för att säkerställa att våra Solatube dagsljussystem presterar bättre än andra dagsljusenheter på marknaden.

Till skillnad från Solatube dagsljussystem, är aktiva dagsljussystem beroende av rörliga delar för att uppnå den utlovade prestandan. Men en mängd saker kan gå sönder, vilket ofta händer. Komponenter går sönder och slutar fungera och elavbrott minskar systemets effektivitet avsevärt. Aktiva system fungerar inte heller så bra under molniga dagar, vilket gör dem praktiskt taget värdelösa tills solen kommer tillbaka.

Till exempel konstruerade vi vår patenterade Raybender®-teknik till att fungera optimalt från alla solvinklar. Som ett resultat kontrollerar den solljuset mer effektivt än system med aktiv solspårningsteknik. Detsamma gäller för vår egen Spectralight Infinity Tubing. Den har inga rörliga delar och ändå överför den dagsljus mer effektivt och ger, på grund av dess sammansättning, bättre färgåtergivning än aktiva system. Detta är bevis på att man inte behöver komplicerade rörliga delar för att prestera på högsta nivå.

Slutresultatet är ett brett utbud av prisvärda, högpresterande kommersiella dagsljuslösningar som levererar den optimala mängden naturligt ljus av hög kvalitet – både soliga och molniga dagar – med praktiskt taget ingen hög driftsättning eller underhåll. Vi erbjuder ett stort urval av komponenter som möjliggör anpassning för att möta de specifika belysningsbehoven, takförhållandena och den bästa estetiken för alla ytor. Solatube dagsljussystem erbjuder högsta ljusöverföringseffektivitet (LTE), det mest konsekventa underhållet av färgtemperatur (CTM) och det bästa förhållandet mellan ljus och solvärme för varje dagsljussystem på marknaden. Vår tredjeparts fotometri och omfattande produkttestning ger designern och slutanvändaren sinnesro och säkerställer en pålitlig och konsekvent dagsljusupplevelse.

Lär dig mer om våra innovativa passiva dagsljussystem genom att klicka på en av bilderna ovan.